Ύστερα από πολλούς μήνες προετοιμασίας είναι στον αέρα από το Σάββατο το bBooks.gr, η πρώτη μου απόπειρα στον επιχειρηματικό στίβο. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο με εξειδίκευση σε ξενόγλωσσα βιβλία design, αρχιτεκτονικής, τέχνης, φωτογραφίας, διακόσμησης και lifestyle.

Ξεκινάω σχεδόν μόνος, με τη βοήθεια συγγενών και φίλων και με ένα κεφάλαιο που μετά βίας αγγιζει τα πέντε ψηφία, το οποίο αφιερώθηκε κατά κύριο λόγο στην αγορά εμπορεύματος και στη διαμόρφωση του χώρου. Μου πήρε καιρό να το στήσω γιατί παράλληλα εξακολουθώ να εργάζομαι στην πρωινή μου δουλειά. Το bBooks.gr στην ουσία ξεκινάει σαν side project με το οποίο ασχολούμαι κυρίως τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα. Η πλατφόρμα που χρησιμοποιώ είναι το Skroutzstore με μία πολύ χαμηλή μηνιαία συνδρομή, ενώ το design επιμελήθηκε ο Θάνος από το kloudesign.gr και τα γραφιστικά η Ελένη από το vectorstories.com.

Είμαι περήφανος για το αποτέλεσμα που έχει βγει, δεδομένου του περιορισμένου ύψους της επένδυσης νομίζω ότι έχουμε ένα site όμορφο και εύκολο στην πλοήγηση όσο λίγα. Γνωρίζω τις αδυναμίες που υπάρχουν (έλλειψη φιλτραρίσματος προϊόντων, ελλιπές site search, checkout όπου αλλάζει το design και το URL, έλλειψη δυνατότητας εμφάνισης “σχετικών προϊόντων” στη σελίδα προϊόντος) αλλά αυτά είναι θέματα πλατφόρμας και θα λυθούν αν όλα πάνε καλά και επιλέξω μια πιο μόνιμη λύση.

Η εμπειρία του στησίματος είχε αρκετές προκλήσεις, από την επιλογή προμηθευτών και προϊόντων μέχρι την έγκριση από την τράπεζα για να δέχομαι ηλεκτρονικές πληρωμές και τη συμφωνία με εταιρία courier. Παρά τον κόπο όμως, είναι πολύ όμορφη η αίσθηση ότι φτιάχνεις κάτι καινούργιο, ότι είσαι δημιουργικός. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που το site βγήκε live και πληκτρολόγησα bBooks.gr!

Είμαι ανοιχτός σε σχόλια και παρατηρήσεις και ήδη προσπαθώ να είμαι όσο γίνεται πιο ενεργός σε social media. Για παράδειγμα, η επιλογή του logo έγινε μέσα από ψηφοφορία στο Facebook 🙂

Ελπίζω αν σας αρέσει το bBooks.gr να το βοηθήσετε με ένα share, post, tweet, email, whatever!

Advertisements