Όσο το Twitter περνάει ολοένα και περισσότερο στη σφαίρα του mainstream, πολύς κόσμος αναρωτιέται πώς μπορεί να αυξήσει τους followers του. Αν δεν είστε ο Ashton Kutcher ή έστω ο Σάκης Ρουβάς, ιδού μερικές πρακτικές συμβουλές για να δικτυωθείτε καλύτερα στο Twitter:

1. Βρείτε άλλους Twitterers που έχουν κοινά ενδιαφέροντα με εσάς και ακολουθήστε τους, το πιθανότερο είναι πως θα σας ακολουθήσουν και αυτοί.

2. Εμπλακείτε σε συζητήσεις χρησιμοποιώντας το @reply.

3. Χρησιμοποιήστε το retweet (RT) για να αναπαράγετε κάτι που διαβάσατε, δίνοντας έτσι ένα thumbs up σε κάποιον. Μην χρησιμοποιείτε το RT για οργανισμούς όπως το bbc ή το in.gr που αποκλείεται να σας ακολουθήσουν.

4. Διαφημίστε το Twitter account σας online: Προσθέστε το στο Facebook, στο email signature, χρησιμοποιήστε το “Twitter for Facebook” application για να ποστάρονται αυτόματα τα tweets σας στο Facebook.

5. Διαφημίστε το Twitter account σας offline: Προσθέστε το σε επαγγελματικές κάρτες, footers επιστολών, καταλόγους προϊόντων.

6. Αυτονόητο: Μην “κλειδώνετε” τα tweets σας εμποδίζοντας έτσι κάποιον να τα διαβάσει.

7. Ανεβάζετε tweets συχνά, δείξτε ότι έχετε κάτι να πείτε. Κανείς δεν είπε ότι η ενασχόληση με τα social media είναι εύκολη!

Advertisements