Παρθενώνας

Καιρό είχα να γράψω κάτι αρνητικό σε αυτό το blog. Αλλά πραγματικά η έκπληξή μου ήταν τεράστια όταν είδα το site του νέου Μουσείου της Ακρόπολης που είναι στον αέρα από σήμερα.

Καλό το e-ticketing, ωραίες οι φωτογραφίες, αλλά…ούτε ένα Title Tag στην αρχική σελίδα? Υπάρχουν πιο ειδικοί από εμένα για να σχολιάσουν το SEO αλλά αυτό πραγματικά βγάζει μάτια! Το δεύτερο σημείο που πρόσεξα με την πρώτη ματιά είναι ότι η επιλογή της γλώσσας είναι ιδιαίτερα δύσκολη για κάποιον που δεν ξέρει ελληνικά καθώς το drop down menu δεν έχει σημαιάκια ή κάτι τέτοιο αλλά γράφει απλά “ελληνικά”, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος ξένος να διαβάσει ότι από εκεί ρυθμίζεται η γλώσσα!

Και έρχομαι στο βασικότερο κατά την άποψή μου, που είναι το .gr domain. Μας έχουν ζαλίσει τόσο καιρό ότι τα εγκαίνια του Μουσείου θα -πρέπει να- είναι ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της δεκαετίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Και είναι αλήθεια! Γιατί όμως το site να επιλέγει το δρόμο της .gr εσωστρέφειας? Εσωστρέφεια  που ενισχύεται από το κακό SEO και τη δυσκολία αλλαγής γλώσσας. Την στιγμή που το αντίστοιχο .com site έιναι μεν κατοχυρωμένο αλλά “for sale“, ενώ το acropolismuseum.net (που είναι global και μάλιστα κατά τρεις χαρακτήρες μικρότερο) είναι διαθέσιμο την ώρα που γράφεται αυτό το post!

Τι λέτε?

Update: Το theacropolismuseum.org είναι επίσης κατοχυρωμένο. Κάτι που με έκανε να θυμηθώ μία απορία που είχε εκφράσει ο Uroborus πριν από πολύ καιρό με αφορμή το site acropolis.gr: Κάποια domains δημόσιου χαρακτήρα δεν θα πρέπει να προστατεύονται με κάποιο τρόπο?

*Photo by tsak_d

Advertisements