Εντάξει, το Free Hugs Campaign το γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό αλλά μόλις πρόσφατα έμαθα ότι έχει φτάσει και στη Θεσσαλονίκη!

Πρόκειται για ένα YouTube movement που ξεκίνησε όταν ο εμπνευστής του, Juan Mann, επέστρεψε στην πατρίδα του την Αυστραλία και αισθάνθηκε τόση μοναξιά που πήρε ένα πλακάτ, έγραψε πάνω “Free Hugs” και πήρε τους δρόμους…Στην αρχή όλοι τον κοίταζαν περίεργα αλλά σιγά σιγά έγινε φανερό ότι και άλλοι άνθρωποι είχαν ανάγκη από μια αγκαλιά…

Στη συνέχεια το αρχικό αυτό video ανέβηκε στο YouTube, εθεάθη γύρω στις 25 εκατομμύρια φορές και η απλή πράξη του Juan Mann εξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα αγάπης και τρυφερότητας. Πλέον υπάρχουν βιντεάκια από πάρα πολλές πόλεις του κόσμου όπου κάποιοι “τρελοί” βγαίνουν στους δρόμους και μοιράζουν δωρεάν αγκαλιές! Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρχικά η αστυνομία του Σίδνεϋ είχε απαγορεύσει την καμπάνια αλλά μετά από τη συγκέντρωση 10 χιλιάδων υπογραφών η τάξη αποκαταστάθηκε.

Εννοείται ότι το κίνημα Free Hugs δεν θα υπήρχε χωρίς το YouTube και τη δυνατότητα που παρέχουν τα νέα μέσα στους χρήστες για παγκόσμια, δωρεάν και άμεση διάδοση πληροφορίας. Αυτό που προσπαθούν λυσσασμένα να πετύχουν οι εταιρίες, δηλαδή να φτιάξουν ένα επιτυχημένο διαφημιστικό viral, ήρθε αβίαστα για το video του Juan Mann με μηδενική δαπάνη χρημάτων και προσπάθειας. Για άλλη μία φορά, content is king…

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν έπεσα πάνω στο παρακάτω video που δείχνει την ανάλογη κίνηση στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει ο χρήστης που το ανέβασε, αποτελεί κομμάτι κάποιας εργασίας φοιτητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Βρήκα το video ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο και με ωραία μουσική υπόκρουση από Κωνσταντίνο Βήτα. Απολαύστε το!

Για όσους δεν το έχουν δει, ιδού και το αρχικό video με τον Juan Mann σε ένα εμπορικό κέντρο του Σίδνεϋ:

buzz it!

Advertisements