Μπορεί το Blog Action Day να στέφτηκε με επιτυχία, όμως δυστυχώς η υποβάθμιση του περιβάλλοντος δεν είναι το μόνο δεινό της εποχής μας. Με ειδήσεις σαν και αυτή να προκαλούν προβληματισμό, η δράση οργανώσεων όπως η Διεθνής Αμνηστία είναι σήμερα περισότερο επίκαιρη από ποτέ.

Σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίστανται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ευρώπη, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας υλοποιεί μία πρωτότυπη καμπάνια: ο ακτιβιστής Δημήτρης Παρθύμος ξεκίνησε με το ποδήλατό του από τη Βαρκελώνη στις 9 Οκτωβρίου με σκοπό να καταλήξει στην Αθήνα! Ένας δεύτερος στόχος της ενέργειας αυτής είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας κατά των διακρίσεων στην Ευρώπη. Περισότερες πληροφορίες εδώ.

Ελληνική Διεθνής Αμνηστία

Και για να προσθέσω το online communication στοιχείο και σε αυτό το post, να πω ότι ο Δημήτρης ανεβάζει τις εμπειρίες του αλλά και φωτογραφίες και videos στο blog που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό, το Europe-Balkans by bike 2007! Ride for Amnesty. Από ότι βλέπω, τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στη Σλοβενία και συνεχίζει ακάθεκτος προς την Ελλάδα. Διαδώστε το!

buzz it!

Advertisements