Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά το Facebook ζει μεγάλες δόξες. Εδώ και λίγους μήνες έχει αναπτύξει μία αξιοθαύμαστη δυναμική, υποχρεώνοντας ακόμα και τον Rupert Murdoch, πρόεδρο της News Corporation (η οποία έχει εξαγοράσει μεταξύ -πολλών- άλλων και τον βασικό ανταγωνιστή του Facebook, το MySpace) να απαντήσει: “I wish they were. They are all going to Facebook at the moment.” σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν το αναγνωστικό κοινό των εφημερίδων εγκαταλείπει τα παραδοσιακά Μέσα για χάρη του MySpace.

Στο Facebook υπάρχουν και αρκετοί Έλληνες χρήστες, κάτι που φαίνεται και από την αποδοχή που είχε η πρωτοβουλία του Γιώργου από το AboutSEO να φτιάξει ένα Facebook group για το interactive marketing που απευθύνεται σε Έλληνες.

Internet Marketing Strategies

Οι στόχοι του group με τίτλο Internet Marketing Strategies είναι “το networking, η συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στο χώρο, καθώς και οι απαντήσεις σε προβλήματα σχετικά με το internet marketing”. 29 μέλη μέσα σε δύο μέρες είναι ένας πολύ καλός απολογισμός κατά την άποψή μου, και πιστεύω ότι μας περιμένουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις γι’ αυτό…spread the word!

Πολλά έχουν γραφτεί για το Facebook τον τελευταίο καιρό, από το στυλ του ιδρυτή Mark Zuckerberg που αντιγράφει εν πολλοίς τον (Πρόεδρο της Apple και έξοχο presenter) Steve Jobs, μέχρι την πρόσκληση προς οποιονδήποτε developer να δημιουργήσει applications για το site, επιδεικνύοντας το ταλέντο του και -ιδανικά- βγάζοντας χρήματα. Πάντως η πιο αξιοσημείωτη είδηση που έχω διαβάσει σχετικά με το Facebook παραμένει αυτή:

Το νεότερο μέλος του Facebook…δεν έχει γεννηθεί ακόμα! Ένα ζευγάρι Αυστραλών δημιούργησε profile page για το έμβρυο που βρίσκεται στην κοιλιά της μητέρας, και μάλιστα ανάρτησαν και φωτογραφίες του παιδιού από τον υπέρηχο! Οι γονείς εξήγησαν την κίνησή τους αυτή λέγοντας ότι έχουν συγγενείς και φίλους σε όλο τον κόσμο που ήθελαν να είναι ενήμεροι για την πρόοδο της εγκυμοσύνης, και με αυτόν τον τρόπο μπορούν εύκολα να παρέχουν νέα για την κατάσταση του εμβρύου σε όποιον ενδιαφέρεται!

buzz it!

Advertisements