Μετά το προηγούμενο post μου σχετικά με την αντιγραφή ενός παλαιότερου κειμένου μου από την εφημερίδα “Το Άρθρο”, και μετά από ένα e-mail προς τον Διεθυντή Σύνταξης, ήρθε η διακαίωση στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος της σελίδας με τον τίτλο “Ευκαιρίες”: “Επειδή οι πηγές για τις ειδήσεις περί δημοπρασιών που γράφονται σε αυτές τις σελίδες προέρχονται κυρίως από το internet, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ανακαλύψαμε την είδηση σε ένα blog που θα βρείτε στη διεύθυνση http://interactiveideas.gr, υπογεγραμμένο από τον Αλέξανδρο. Και επειδή εκ παραδρομής δεν γράφτηκε η πηγή, αισθανόμαστε την υποχρέωση να το κάνουμε, προκειμένου να ικανοποιηθεί και ο φίλος μας ο Αλέξανδρος, που έκανε κάποιο σχόλιο στο blog του. Άλλωστε, σε καμία περίπτωση δεν δηλώσαμε ότι η είδηση ήταν δικό μας αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Παρά τον ανάλαφρο τόνο της διευκρίνισης (“προκειμένου να ικανοποιηθεί και ο φίλος μας ο Αλέξανδρος“?!), και παρ’ όλο που μού είναι δύσκολο να πιστέψω ότι η πηγή δεν γράφτηκε “εκ παραδρομής“, εγώ αισθάνομαι δικαιωμένος από αυτήν την εξέλιξη και θα ήθελα να ευχαριστήσω την εφημερίδα για την αποκατάσταση της τάξης. Είναι κάτι που ομολογώ ότι δεν περίμενα και αν μη τι άλλο δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά και κατανόηση του κώδικα επικοινωνίας (και ανεπίσημης δεοντολογίας) των bloggers.

Λέτε να αρχίζει να αλλάζει κάτι στα παραδοσιακά ΜΜΕ?

buzz it!

Advertisements