Ως γνωστόν, η φαντασία και η δημιουργικότητα στο Διαδίκτυο δεν έχουν όρια. Θα περιμένατε ποτέ να βρείτε θέσεις εργασίας στο eBay? Πριν λίγες μέρες “ανέβηκε” στο δημοφιλές site το εξής προϊόν προς δημοπράτηση: ένα internship έξι εβδομάδων στα γραφεία της Saatchi & Saatchi στο Λονδίνο! Όποιος κατέθετε τη μεγαλύτερη προσφορά μέσα σε τρεις μέρες θα κέρδιζε τη θέση. Τελικά η δημοπρασία έκλεισε στις 1.331 λίρες, ποσό το οποίο προφανώς ο επιτυχών δεν ήταν υποχρεωμένος να καταβάλλει! Εξαιρετικά ευρηματική χρήση του Internet, θα σκεφτείτε, και μία έξοχη ευκαιρία για την Saatchi & Saatchi να προσελκύσει media coverage για μία τόσο απλή διαδικασία όσο το να προσλάβει έναν summer intern. Τα πράγματα όμως δεν έγιναν ακριβώς έτσι.

Στην πραγματικότητα, η γνωστή διαφημιστική εταιρία ήθελε όντως να προσλάβει κάποιον για ένα καλοκαιρινό placement έξι εβδομάδων*, και το brief που δόθηκε στους υποψήφιους ήταν: “Turn this poster into a job”.

saatchi-saatchi-brief.jpg

Η δημοπρασία στο eBay ήταν ιδέα ενός εκ των υποψηφίων ο οποίος “έστησε” μία εικονική δημοπρασία για τη θέση (στην ουσία δημοπράτησε το poster), στην οποία φυσικά κέρδισε ο ίδιος. Μάλιστα ο συγκεκριμένος υποψήφιος διατηρεί δικό του marketing blog, όπου μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία από πρώτο χέρι. Από όσο λέει ο ίδιος, ακόμα δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την εταιρία. Έχω την εντύπωση ότι αν το καθυστερήσουν λίγο ακόμα θα τον αρπάξει κάποιος ανταγωνιστής…

*Αλήθεια, οι ελληνικές διαφημιστικές γιατί δεν προσφέρουν summer placements? Και αν προσφέρουν, μήπως τα δίνουν μόνο σε φίλους και γνωστούς? Όποιος έχει υπόψη κάποια τέτοια θέση ας με ενημερώσει!

Advertisements