Ο γνωστός ελληνικός blog aggregator Sync έκανε διαθέσιμη πριν λίγες ώρες μία νέα εφαρμογή, το Sync live. Πρόκειται για μία υπηρεσία τύπου Twitter, όπου ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει μικρές απαντήσεις στην ερώτηση “τι κάνεις τώρα?” (στην ουσία δεν είναι απαραίτητο να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση, μπορείς να γράψεις ό,τι θέλεις μέχρι 140 χαρακτήρες). Αν και δεν σκοπεύω να επιχειρήσω την (ανούσια) σύγκριση του Sync live με το Twitter, δεν μπορώ να μην αναφέρω την βασική διαφορά ανάμεσα στις δύο υπηρεσίες, δηλαδή το γεγονός ότι το Twitter είναι προσβάσιμο και από το κινητό τηλέφωνο, μέσω SMS.

Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κάποια άλλη αντίστοιχη υπηρεσία στα ελληνικά, συνεπώς αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του Sync που επιδεικνύει γρήγορα αντανακλαστικά, εφαρμόζοντας στην Ελλάδα ένα από τα πιο καυτά trends στο χώρο του Internet. Σχετικά με τη χρησιμότητα της υπηρεσίας, η συζήτηση στο Web μαίνεται εδώ και μήνες. Προσωπικά θεωρώ πιο ενδιαφέρουσα τη δυνατότητα που σου δίνει το Sync live (όπως και το Twitter άλλωστε) να διαβάζουν τα μηνύματά σου μόνο οι φίλοι σου και όχι όλοι οι επισκέπτες του Sync. Με άλλα λόγια, το βρίσκω καλό ως ένα εργαλείο που σου επιτρέπει να κρατάς επαφή με τους φίλους σου (με την προϋπόθεση ότι οι φίλοι σου έχουν Sync accounts).

Περιμένω με ενδιαφέρον να δω την ανταπόκριση των χρηστών στο Sync live γιατί πιστεύω ότι το Sync μπαίνει σε καινούργια χωράφια με αυτή τη νέα υπηρεσία. Και αυτό γιατί το Sync live έχει τη δυναμική να στοχεύσει σε ένα ευρύτερο κοινό σε σχέση με τις υπόλοιπες (προϋπάρχουσες) λειτουργίες του site. Πολύς κόσμος χρησιμοποιεί το Sync για blog και podcast search, όμως δεν νομίζω ότι μέχρι τώρα οι μη bloggers είχαν κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο για να φτιάξουν προσωπικό account. Το πιθανότερο είναι ότι τα τρέχοντα μέλη (εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι bloggers και podcasters φαντάζομαι) θα πειραματιστούν σε μεγάλο βαθμό με το Sync live, το ερώτημα είναι κατά πόσο το νέο αυτό γνώρισμα θα μπορέσει να προσελκύσει και νέους, μη έχοντες σχέση με το blogging, εγγεγραμμένους χρήστες στο site.

Καλή επιτυχία!

Advertisements