Από σήμερα το blog βρίσκεται (και) στη διεύθυνση http://interactiveideas.gr. Έκανα χρήση της λειτουργίας του WordPress που σου επιτρέπει να βάλεις ένα καινούριο URL, έτσι ώστε η παλιά διεύθυνση (https://interactiveideas.wordpress.com) να κατευθύνεται αυτόματα στην νέα.

Υποθέτω ότι το μόνο που αλλάζει επί της ουσίας είναι το URL, και ότι δεν θα μπορέσω για παράδειγμα να ‘φορτώσω’ στο blog εργαλεία όπως το Google Analytics (Γιώργο διόρθωσε με αν κάνω λάθος). Η ανακατεύθυνση δουλεύει αρκετά καλά και η διαδικασία ήταν πολύ απλή. Το ξέρω ότι είναι λίγο πρόχειρη λύση και ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να πάρω hosting από κάποιον παροχέα εκτός WordPress αλλά προς το παρόν θα αρκεστώ σε αυτό, ειδικά εφ’όσον η τιμή είναι σχεδόν αμελητέα (10 δολάρια το χρόνο για το redirection, το domain το είχα αγοράσει ήδη).

Όσοι bloggers έχουν το Interactive Ideas στο blogroll τους και έχουν λίγο χρόνο θα μπορούσαν να αλλάξουν τη διεύθυνση σε interactiveideas.gr. Όσον αφορά το feed, θα προσπαθήσω να το αλλάξω, αν και όσοι το έχετε πάρει ήδη θα συνεχίσετε να το λαμβάνετε κανονικά φαντάζομαι, αφού η διεύθυνση interactiveideas.wordpress.com υπάρχει ακόμα. Τέλος, θα αλλάξω το προφίλ μου σε Sync και Technorati ώστε να είναι καταχωρημένη η σωστή διεύθυνση.

Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του post, άλλαξα λίγο και τις αποχρώσεις του blog, όχι γιατί είχα κάποιο πρόβλημα με την προηγούμενη μορφή αλλά για να ξεφύγω από τα default χρώματα του συγκεκριμένου theme και να γίνει το design λίγο πιο προσωπικό!

Επειδή οι τεχνικές μου γνώσεις είναι περιορισμένες, αν μπορεί κανείς να σκεφτεί άλλες επιπλοκές (ή ευκαιρίες) που μπορεί να προκύψουν από αυτή τη μεταφορά θα ήθελα να τις μάθω! Thanks!

Update: Απ’ ότι φαίνεται το Sync είναι πιο έξυπνο από το Technorati (ή κάποιος από το Sync διαβάζει αυτό το blog)! Κατά ένα περίεργο τρόπο, το προφίλ μου στο Sync ανανεώθηκε αυτόματα, εμφανίζοντας ως blog URL το interactiveideas.gr. Αντίθετα, η σελίδα μου στο Technorati εμφάνιζε τη διεύθυνση interactiveideas.wordpress.com και χρειάστηκε να κατοχυρώσω το interactiveideas.gr ως ένα καινούριο, ξεχωριστό blog. Μπράβο στο Sync λοιπόν για την διευκόλυνση!

Advertisements